Ladeløsning til Boligforeningen Århus Omegn: »Friheden til at vælge gjorde valget nemt for os«

Ladeløsning til Boligforeningen Århus Omegn: »Friheden til at vælge gjorde valget nemt for os«

Siden 1953 har Boligforeningen Århus Omegn hjulpet aarhusianere med et sted at bo. I dag har boligforeningen 3.300 almene boliger fordelt på 20 forskellige afdelinger. Men der er sket meget siden 1953 – specielt når det kommer til den grønne omstilling.

Men Boligforeningen Århus Omegn var på bar bund i forhold til at opsætte ladestandere i deres afdelinger: hvad, hvordan og hvorfor. Boligforeningen udarbejdede selv en omfattende kravspecifikation til projektet. Sagt med andre ord: De var meget klare omkring deres tilvalg og fravalg.

Læs her, hvordan vi hjalp Boligforeningen Århus Omegn med at sætte ladestandere op ved 12 af deres afdelinger, og hvorfor Base2Charge var den optimale løsning for dem.

Frihed eller ej

Der er mange udbydere af ladeløsninger derude. Men det er langt fra alle, som tilbyder deres kunder muligheden for at eje deres egen løsning. Hos Base2Charge tilbyder vi alle denne mulighed, fordi vi mener, at kunden bør eje ladeløsningen selv.

Dette giver frihed og mulighed for at vælge elaftale, optimere prisstrategi og inddele brugere af det enkelte ladepunkt i forskellige brugergrupper. Det kan for eksempel være, hvem der har adgang til ladepunktet på bestemte tidspunkter, eller om forskellige brugere skal have forskellige vilkår. Og den præmis købte Boligforeningen Århus Omegn helt ind på.

De ville gerne eje deres egen løsning, så boligforeningen netop kunne bringe deres egen elaftale i spil, og så de selv kunne bestemme, hvad det skulle koste at lade elbilen op ved standeren. Her er tre nedslagspunkter.

Egen elaftale

Boligforeningen Århus Omegn havde allerede en fremragende elaftale. De behøvede ikke at ændre på denne for at vælge os som deres leverandør af ladestandere og kontrolpanel til administration af deres ladepunkter.

Prisstrategi

Boligforeningen Århus Omegn kunne selv bestemme, hvor meget (eller hvor lidt) det skulle koste at lade elbilen op. Dette giver nogle spændende og interessante muligheder, da de kunne tilbyde den enkelte afdeling en aftale, som økonomisk set ikke ville belaste afdelingen eller boligforeningen som helhed.

Tilbagebetalingstid

På grund af fleksibiliteten og muligheden for selv at bestemme, hvad det koster at lade elbilen op, er tilbagebetalingstiden for etablering af de enkelte ladestandere mindre end tre år – noget der er uhørt andre steder.

Friheden til at vælge en ladeløsning, som ikke er afhængig af alle mulige andre faktorer, blev afgørende for valget af Base2Charge. I samme omgang valgte foreningen bag Boligforeningen Århus Omegn at tage den relativt store investering med etablering af infrastruktur (herunder strøm) i de enkelte afdelinger. Derefter var det næsten en selvfølge for de 12 afdelinger at sige ‘ja, tak’.

‘Nej, tak’ til app og abonnement

Da Boligforeningen Århus Omegn påbegyndte deres søgen efter en ladeløsning til boligforeningen, antog Jacob Rahbek, driftschef og ansvarlig for at finde den bedste løsning til foreningen, at alle ladeløsninger kom med en app og et abonnement. Men han blev klogere og positivt overrasket:

»Det var vigtigt for os at vælge en løsning, hvor vores beboere ikke blev tvunget til at bruge en bestemt app eller tegne et fast månedligt abonnement. I min indledende research var jeg nok lidt fordomsfuld og antog, at alle løsninger kom med en app eller et abonnement, men det gjorde løsningen fra Base2Charge ikke. Og det gjorde en forskel.«

Hos Base2Charge arbejder vi hverken med en app eller et fast månedligt abonnement. Dette giver fuld fleksibilitet, fordi nogle lader meget, mens andre lader mindre. Det skal være fair for alle. Og den tankegang kunne Jacob Rahbek godt lide:

»Da vi skulle præsentere de forskellige løsningsmuligheder for bestyrelsen, var jeg glad for, at der var en løsning, som ikke stillede krav om en app eller et abonnement. Alt blev så meget lettere derefter. Friheden til at vælge gjorde valget nemt for os.«

Dansk firma, lokal produktion og god dialog

Det er ingen hemmelighed, at vi lytter til vores kunder. Både når de har rosende ord om vores ladeløsning, og når der er områder, hvor vi kan forbedre os. Dette var også nogle af de pointer, Jacob Rahbek fremhævede:

»Base2Charge er et dansk firma med lokal produktion, og de er altid åbne for dialog. Det er skønt at mærke, at vi er i samme båd. De har stor tro på deres løsning, og de står altid klar til at hjælpe. Selvom der i praksis sjældent er meget at hjælpe med i det daglige, for driften kører jo som smurt.«

Som Jacob Rahbek også pointerer; vi er danske. Vi tilbyder dansk support. Vores produktion er baseret i Tommerup på Fyn. Dette gør det nemt for os at engagere os i en dialog med vores kunder, fordi vi netop er “lokale”.

Det forkromede overblik er guld værd

Når beboerne i Boligforeningen Århus Omegn lader deres elbiler op, er alle klar over, hvordan processen fungerer, og hvordan afregningen foregår. Base2Charge tager sig nemlig af det hele. Ladeløsningen indebærer ingen administration, og Base2Charge sender hver måned én samlet faktura til Boligforeningen Århus Omegn – det kan næsten ikke gøres nemmere.

Der er tre aspekter, som er værd at fremhæve, og som Boligforeningen Århus Omegn særligt værdsætter. De er som følger:

Ingen administration

Ladeløsningen kræver ingen administration. Den er skræddersyet til den enkelte boligforenings behov og ønsker. Samtidig er den skalerbar, så den kan tilpasses, hvis behovet ændrer sig i fremtiden.

Kan følge strømmen

Boligforeningen Århus Omegn kan altid følge med i, hvor meget og hvor lidt der lades på de enkelte standere. Boligforeningen har nemlig adgang til alle data via et kontrolpanel, hvor de kan se, hvordan det går, og de kan løbende justere priser med videre uden bøvl.

Mulighed for gæster

Det er ikke kun beboerne, der kan benytte ladepunkterne i Århus. Også gæster har adgang. Både beboere og gæster betaler med enten kreditkort, MobilePay, Google Pay og Apple Pay.

I dag er det cirka otte måneder siden (januar 2023), at infrastrukturen blev skabt og ladepunkterne sat op. Og det kører bare. Ligesom det jo skal.

Hvis du kunne tænke dig at høre mere om, hvordan Base2Charge kan hjælpe din boligforening med at etablere en ladeløsning, så tag fat i John Nyhøj Kristensen.

Administrerende direktør

John Nyhøj Kristensen

+45 24 82 08 65 

jnk@base2charge.com

Administrerende direktør

John Nyhøj Kristensen

+45 24 82 08 65 

jnk@base2charge.com

Læs flere gode kundehistorier

“God løsning”, “Helt i top”, “Nemt, enkelt og ligetil”. Det er bare nogle af de udtalelser, som vores kunder giver os, når vi har spurgt. Vi har samlet en kollektion af kundehistorier, som du sikkert kan spejle dig i. Fra den lille virksomhed med én ladestander til den større virksomhed med flere ladestandere og medarbejderløsning.

Sådan lader du din elbil

Tilslut kabel til laderen og elbilen

Scan QR-koden til MobilePay,
brug betalingskort, eller…

…brug RFID-brikkel på toppen af laderen 

Godkend reservering – du betaler kun for det, 
du lader

Ladningen af din elbil starter

Du skal være velkommen til at kontakte os. 

Så finder vi i fællesskab den bedste løsning til dig.

Østerbro 4
5690 Tommerup
+45 70 60 28 60
info@base2charge.com
CVR 42048054