Pressemeddelelse: Ladestandere til Assens Kommune

2v0moh39p0h9n7ob

Bilparken bliver grønnere i Assens Kommune

Inden længe bliver den kommunale bilflåde i Assens Kommune mere klimavenlig. Assens Kommune har nemlig indgået aftale om levering af 66 el-biler og indgået aftale med Tommerup-virksomheden Base2Charge om levering og opsætning af ladestandere.

Hjemmeplejen og sygeplejen kan snart køre mere klimavenligt, når de skal ud og hjælpe borgerne. Assens Kommune har nemlig indgået aftale om levering af 66 el-biler, som skal erstatte de nuværende diesel- og benzinbiler.

”I Assens Kommune har vi en ambitiøs klimastrategi, hvor vi i 2030 skal have reduceret CO2-udledningen med mindst 70 procent og i 2050 skal være C02-neutrale. Vi er i fuld gang med en række indsatser for at nå dertil, og udskiftningen af bilparken er en af de større indsatser. Så det er et vigtigt skridt mod en grønnere hverdag i Assens Kommune”, siger borgmester Søren Steen Andersen.

Ud over udskiftningen af de 66 biler har Assens Kommune også indgået en aftale med Tommerup-virksomheden Base2charge om levering og opsætning af ladestandere. Der er tale om 22kW-ladestandere med dobbeltlader, der kan lade en bil fuldt op på 6-7 timer.

35 ladestandere i alt

De første 14 ud af 35 ladestandere vil stå klar 1. november 2021, hvor de 8 vil være at finde i Tommerup, og de 6 af dem vil blive placeret i Haarby.

”Vi er glade for og stolte af, at Assens Kommune har valgt vores løsning til opladning af kommunens biler. Vi har udviklet løsningen så fremsynet, at så snart lovgivningen er på plads, så kan vi åbne for, at borgere og besøgende også kan benytte ladestanderne uden nogen form for abonnement, apps eller lignende”, fortæller John Nyhøj Kristensen, direktør i Base2Charge, og fortsætter:

”Lige nu er der en tendens til at det mest er i større byer, at der bliver investeret i ladeinfrastruktur. Men med kommunens strategiske placering af ladepunkterne i deres lokalområder, så bliver det nu også mere attraktivt at køre i el-bil der end det ellers ville have været.”

Forsinkelse i leveringen af elbiler

El-bilerne bliver leveret i etaper, og første pulje af biler, skulle have været leveret 1. november 2021. Leveringen er desværre blevet forsinket, da der i produktionen er mangel på nogle komponenter til bilerne. Vi ved derfor ikke, hvornår bilerne bliver leveret, men vi skal nok melde noget ud via pressen, når vi får et leveringstidspunkt.

Lige nu er der omkring 140 personbiler i den kommunale bilflåde, og det er altså 66 af dem, som der skal udskiftes til el-biler. Når de 66 el-biler er fuldt implementeret, vil det reducere Assens Kommunes samlede co2 udledning med 203 tons årligt.

Assens Kommune undersøger nu, hvilke muligheder der er for at udskifte resten af bilparken til grønnere alternativer.

Overvejer du selv at investere i ladestandere? Tryk blot på knappen herunder – vi sidder klar til dialog.