Gode forventninger til elbilmarkedet i 2022

Plugged in charger into an electric car at charge station

Sidste år blev der solgt flere elbiler i Danmark end der nogensinde er blevet gjort før, hvilket er et fantastisk skridt mod en grønnere hverdag.

Ifølge data fra De Danske Bilimportører er elbilsalget i 2021 steget med hele 80% i forhold til det forrige år, mens plugin-hybriderne er vækstet med over 120%.

Selvom der blev slået rekord for salg af eldrevne biler sidste år, udgjorde disse kun 13% af det samlede nysalg – resten var altså stadig diesel- eller benzindrevet. På trods af, at der stadig er noget vej endnu til fuldkommen klimavenlig transport på de danske veje, går tallene dog heldigvis den rigtige vej.

I løbet af 2021 er andelen af opladelige personbiler i nysalget steget positivt. Året blev ydermere sluttet af med en rekord i december måned, hvor salget af elbiler kom op på hele 27%. Inddrager man plugin-hybrider i denne ligning, svarer det faktisk til hele 56% af bilsalget, hvilket er utroligt positivt.

Alt I alt er der altså gode forvetninger til elbilmarkedet i 2022, og samtidig en god udsigt til et endnu grønnere år – som helt sikkert kræver flere brugervenlige ladestandere på parkeringspladserne rundt i landet.